Traductor (Translator)

dimecres, 30 de desembre del 2009

Gran Vía – Balmes (Barcelona)

P1030442

Aquarel·la 25 x 34 cm. Paper Guarro de 300 gr. gra fi.

Trobada setmanal de la colla a la Gran Vía. Després d’uns dies amb una meteorologia adversa, avui ha fet un matí de primavera. La vista que he escollit és l’entrada i els jardins/aparcament del que actualment és la seu de la “Mútua General de Seguros” que en altres temps havia estat la Companyia del Gas, en la cruïlla de la Gran Via amb el carrer de Balmes. A l’esquerra es veuen els finestrals de l’edifici de la Universitat.

Encuentro semanal de la “Colla” en la Gran Vía. Después de unos días con una meteorología adversa, hoy hemos tenido una mañana de primavera. La vista que he escogido es la entrada y los jardines/aparcamiento de lo que actualmente es la sede de la Mutua General de Seguros, que en otros tiempos había sido la Compañía del Gas, en el cruce de la Gran Vía y la calle de Balmes. A la izquierda se ven los  ventanales del edificio de la Universidad.

dimarts, 29 de desembre del 2009

El Maestrat

Proyecto16

Dibuix amb retolador i aiguada.

Paisatge de la comarca del Maestrat castellonenc.

Paisaje de la comarca del Maestrazgo castellonense.

dimecres, 23 de desembre del 2009

Plaça de Catalunya - Barcelona

P1030440

Aquarel·la 27 x 37  cm. Paper Waterford de 300 gr. gra fi.

Avui la trobada de la “colla dels dimecres” ha estat a la plaça de Catalunya, al davant del legendari cafè Zurich, encara que de l’antic cafè només en quedi el nom. Després de prendre un tallat, com sempre ens hem escampat per tota la superficie de la plaça, amb el cor en un puny perque el cel tenia un color més aviat preocupant, El dia s’ha depertat gris i així a seguit fins aproximadament les 12 del migdia en que ha començat a ploure, i quan pintes a l’aquarel·la això és una de les pitxors coses que et poden passar. No obstant als que es atrevim a sortir a pintar a l’aire lliure, afortunadament,  no ens falten recursos i alguns hem acabat l’obra a l’aixopluc d’algún tendal d’algún dels comerços de la zona. De tota manera les primeres gotes sempre t’agafen per sorpresa i deixen la seva empremta, ben evident es aquest cas. Després es tractava de fer la cervesa reglamentària, però tot el personal als que la pluja els havia enxampat sense paraigües estava dins dels bars, i això ha significat un problema perquè tots estàven plens, i si no hagués sortit algú que ha donat la idea d’anar al bar de l’estació del tren en el soterràni de la plaça, la festa no hauria estat completa. Afortunadament no ha estat així, i com en els contes tot s’acabat bé. Comme il faut. Com que no ens tornarem a veure fins el dimecres que vé, ens hem felicitat pel Nadal igual que ho faig ara a totes aquelles persones que hàgin tingut la paciència de llegir aquesta parrafada. BON NADAL!!!  

dimarts, 22 de desembre del 2009

Carrer de Sant Antoni, amb el Montseny al fons

P1030438

Aaquarel·la  amb témpera  20 x 27 cm. paper Bockingford de 300 gr. Gra fi.

dilluns, 21 de desembre del 2009

dimecres, 16 de desembre del 2009

Racó del parc de Sant Antoni

SDC10038

Aquarel·la amb témpera 27 x 20 Paper Bockinford de 300 gr. gra fi.

dimarts, 15 de desembre del 2009

Les afores de Sant Antoni

P1030429

Aquarel·la  27 x 20 cm. Paper Bockingford de 300 gr. Gra fi

Un dels últims carrers de Sant Antoni de Vilamajor al nord de la població. Al fons es veu el camí que en direcció cap a la dreta, s’en va cap a l’ermita de Sant Lleïr, lloc on , a més del culte al sant titular, s’hi programen esporàdiques exposicions de pintura.

dilluns, 14 de desembre del 2009

La riera – Sant Antoni de Vilamajor

P1030428

Aquarel·la 27 x 19 cm. paper Bockingford de 300 gr. gra fi.

dimecres, 9 de desembre del 2009

Dia d’esmortzar de forquilla

SDC10036

Dibuix amb retolador, aquarel·lat de 20 x 28 cm. paper Guarro Geler de 200 gr.

Com l’any passat per aquestes mateixes dates – hi ha coses que ràpidament es converteixen en habituals – avui ha tocat esmortzar d’alta volada, “callos” peus de porc gratinats, seques amb butifarra, etc etc. No cal dir que si l’ambient que campa normalment entre la colla ja és festiu en els dies normals, en un tiberi de semblants característiques i si a més va, com és el cas, ben regat amb els corresponents vins, cerveses (hi ha qui ha begut aigua, allà ells) i finalment, i per celebrar  els 65 anys de l’Albert, cava (amb bombolles i tot), els graus d’alegria pugen uns quants punts. Malauradament la càmera de fotos m’ha jugat una mala passada i no en tinc cap per posar-la al bloc. Espero anar recollint les que posin els companys. A les dotze i quart més o menys, uns quants ens hem posat a complir, i hem fet alguns apunts de la plaça d’Espanya, perquè no sigui dit.

Como el año pasado por estas mismas fechas – hay cosas que rápidamente se conviertes en habituales – hoy ha tocado almuerzo de altos vuelos, callos, pies de cerdo gratinados, “seques amb butifarra”, etc etc. No hace falta decir que si el ambiente que flota normalmente entre el grupo ya es festivo en los días normales, en un ágape de tales características y si además va, como es el caso, bien regado con vino, cerveza (hay quien ha bebido agua, allá ellos) i finalmente, y para celebrar los 65 años de Alberto, cava (con burbujas y todo), los grados de alegría suben unos cuantos puntos. Desgraciadamente la cámara de fotos me ha jugado una mala pasada y no tengo ninguna foto para ponerla en el blog. Espero ir recogiendo las que vayan subiendo los compañeros. A las doce y cuarto más o menos, unos cuantos nos hemos puesto a cumplir y hemos realizado algunos apuntes de la plaza de España, para que no sea dicho.

dilluns, 7 de desembre del 2009

Parc de Sant Antoni de Vilamajor

P1030427

Dibuix amb retolador, aquarel·lat, 29 x 21 cm. Paper Guarro Geler de 200 gr.

Sant Antoni de Vilamajor és una població del Barcelonès propera al Montseny. Allà hi tenim uns bons amics, i ahir vam anar-hi a passar el dia. Un moment abans de dinar vaig anar al parc que hi ha al centre de la vil·la on el sol que va sortir durant una estona, ja que el cel va estar més aviat tapat durant bona part del matí, em va donar el motiu per a fer aquesta nota.

Sant Antoni de Vilamajor es una población del Barcelonés cercana al Montseny. Allí tenemos unos buenos amigos, y ayer fuimos a pasar el día. Un momento antes de comer fui al parque que hay en el centro del pueblo, donde el sol que salió durante un rato, ya que el cielo estuvo más bien tapado durante la mayor parte de la mañana, me dio el motivo para hacer esta nota.

dimecres, 2 de desembre del 2009

Port de Barcelona

P1030424

Aquarel.la, 29 x 39 cm, paper Bockingford de 300 gr. gra fi.

Després d’un parèntesi de 15 dies, avui he tornat a sortir amb la “colla del dimecres”. Objectiu: el port. És la quarta vegada que el visitem. Avui el tema ha sorgit ràpid, a primera vista, el dia esplèndit, un sol radiant ressaltava els blancs creant al mateix temps unes ombres que els feia encara més brillants. No obstant una circumstància ha fet que el dia no brillés al complert, la defunció de la mare del nostre amic Joshemari Larrañaga, a la que enterràven aquesta mateixa tarda, ha fet que l’ambient reflectís el sentiment de condol que tots sentíem. Joshemari, ja saps que aquesta colla a esdevingut quelcom més que un grup de pintors, és una colla d’amics i pots estar segur de que TOTS t’acompanyem en aquests moments de dolor.

Después de un paréntesis de 15 días, hoy he vuelto a salir con la “colla del dimecres”. Objetivo: el puerto. Es la cuarta vez que lo visitamos. Hoy el tema ha surgido rápido, a primea vista, el día espléndido, un sol radiante resaltaba los blancos creando al mismo tiempo unas sombras que los hacía aún más brillantes. No obstante una circunstancia ha hecho que el día no brillara al completo; la defunción de la madre de nuestro amigo Joshemari Larrañaga, a la que enterraban esta misma tarde, ha hecho que el ambiente reflejara el sentimiento de aflicción que todos sentíamos. Joshemari, ya sabes que esta “colla” a llegado a ser más que un grupo de pintores, es un grupo de amigos y puedes estar seguro de que TODOS te acompañamos en estos momentos de dolor.