Traductor (Translator)

dimecres, 31 de març del 2010

Plaça Castella - Barcelona

Aquarel·la de 36 x 21 cm. Paper Lana de 280 gr. gra torchon.
Avui no he tingut un bon dia. El tema m'ha cridat l'atenció des del moment que l'he vist però la realització no ha estat a l'altura. De tota manera a l'estudi  l'he sotmès a unes quantes operacions d'estètica, que ara estàn de moda, i com diu la cançó del grup Manel, "ha costat Déu i ajuda aribar fins aquí" i encara que ha guanyat una  mica, no és el que havia de ser. Un altra dia serà. Al marge del resultat, el dia ha estat meteorològicament esplèndit, i la companyia, com sempre, el millor de tot. 

dimecres, 24 de març del 2010

Carrer de les Caputxes (Barcelona)

Aquarel·la de 43 x 30 cm. paper Canson-Guarro Basik de 370 gr. gra fi.

Avui hem repetit el lloc de la setmana passada. El dia ha estat gris, el sol no ha brillat, només en algún moment a donat fe de la seva presència, però mol tímidament. He fugit dels carrers linials del cantó dret de la Via Laietana (els darreres de la catedral) i he buscat un lloc amb més varietat formal. En el carrer de les Caputxes he trobat el que buscava: carrers curts que donen entrades de llum, arcades que creen espais més foscos, parets frontals que trenquen les perspectives infinites de balcons i finestres a dreta i esquerra, etc. I això és el que he fet , si no us agrada no tinc escusa, perquè el tema era preciós.
La posada en comú dels treballs i la cervesa ha tingut - amb tanta colla ja ens hi anem acostumant - un motiu de brindis: l'aniversari d'en Raimon (no dic quants n'ha fet, que ho digui ell si vol)
Per molts anys amic!!!!!

dissabte, 20 de març del 2010

Paisatge de Primavera - Lliçà d'Amunt

Aquarel·la amb tocs de témpera 33 x 25 cm. paper Fabriano Estudio de 300 gr. gra fi.
Avui he anat a pintar amb el grup de l'Associació d'Aquarel·listes que surten a pintar els dissabtes. Ha estat un matí molt agradable; esmortzar de forquilla al restaurant La Pagesa de Lliçà de Vall i després a respirar aire fresc i pur i a pintar, tot plegat en un ambient d'alegria i amistat. Que deuen tenir els aquarel·listes que són tots gent fantàstica? Pot ser que, deixant de banda el vi de l'esmortzar, només fan servir l'aigua? Pot ser sí.

dimecres, 17 de març del 2010

Plaça de Sant Just

Aquarel·la 26 x 36 Paper Bockingford de 300 gr. gra fi.
Arrecerat en un racó de la plaça de Sant Just, assegut en els graons de l'escalinata de l'església dedicada al sant, m'ha cridat l'atenció el joc de llums i ombres del creuament dels carrers Dagueria, Lledó i el carreró Bisbe Caçador amb l'entrada de l'Acadèmia de les Bones Lletres al fons.

dilluns, 15 de març del 2010

Casa rural Can Xai (Garrotxa)



Dibuixos aquarel·lats de 17 x 24 cm. Paper Lana de 300 gr. gra fi.
Aquest fi de setmana hem celebrat els 94 anys de la matriarca de la família, la Paquita. Com des de ja fa uns quants anys, ho hem fet reunint-nos tots els fills, nets i besnet en una casa rural. Es dóna la circumstància de que el dia 13 fa els anys el més petit de la colla i l'endemà la més gran amb una diferència de 89 anys. 
Aquest anys ha tocat a la masía de can Xai, a la garrotxa, en la cruïlla dels termes municipals d'Olot, La Canya, Sant Joan les Fonts i la Vall de Bianya. Com és lògic, atesa la climatologia recent, la neu hi estava present per a tot arreu i en gran quantitat, del que es pot deduïr que el fred també s'ha fet notar de valent.  

dimecres, 10 de març del 2010

Poblenou (Barcelona)


Aquarel·la, 40 x 28 cm. paper "Guarro Acuarela Basik" de gra fi. de 370 gr.

Després de la gan nevada, avui el temps ha estat condescendent. Quan ha brillat el sol s'estava d'allò millor, ens els ratets en que els núvols l'han tapat el fret es feia notar. Fins i tot en un moment donat han caigut volves de neu que han causat el "jolgorio" general.
Després del temps de dies passats, avui no ens podem queixar.
Durant el matí m'he pogut enterar de que aquest conjunt d'edificacions adjacent a l'edifici de l'"Alliança del Pobelnou", està en projecte d'enderrocament per tal d'aliniar la façana de l'Aliança amb els edificis de nova construcció de l'altre banda. Coses del progrés.

dimecres, 3 de març del 2010

Dia plujós - Carrer Pallars


Aquarel·la 36 x 25 cm. paper Guarro Estudio 250 gr. gra fi.
Avui la Colla dels dimecres haviem de pintar a Poblenou, però el dia ha posat molts inconvenients. La trobada s'ha reduït a una mica de tertúlia al bar del centre Esportiu La Felipa, i després d'unes quantes fotos dels assistents i d'algún racó de la Rambla, alguns hen tornat cap a casa.
Per la tarda, a l'estudi, d'una de les fotos, he fet aquesta aquarel·la. Evidentment a la vista del resultat, el dia seguia estant en contra.
En la foto del grup, falta l'Antoni Borreguero, que és qui l'ha tirat. Com es pot apreciar, avui el nombre d'assistents no ha estat tant nombrós com altres dies.