Traductor (Translator)

diumenge, 31 de juliol del 2011

Racó d'Argentona (casa de Puig i Cadafalch)


Pintura a l'oli sobre tela. Tamany 30F (92 x 73 cm).
Feia bastantnt de temps que no pintava a l'oli, i aprofitant l'avinantesa de la celebració del concurs de pintura ràpida de la vila d'Argentona, avui m'he llançat a la palestra. Amb tres hores de temps això és el tot el que he pogut fer, al final m'ha tocat correr - falta d'entrenament -
No sé el resultat del veredicte del jurat, no espero res, hi ha gent molt especialitzada en aquests tipus de concursos, però m'ho he passat d'allò més bé i a més m'he retrobat amb vells amics.
Ho tornaré a intentar.

dilluns, 25 de juliol del 2011

Carrer Magatzem xamfrà carrer Banyoles - Badalona

Aquarel·la de 27 x 37 cm. paper Canson Montval de 30 gr/m2

dijous, 21 de juliol del 2011

Edifici del Gremi dels velers - Barcelona

Aquarel·la de 27 x 37 cm paper Magnani Portofino de 300 gr/m2.

El Gremi dels Velers (teixidors de vels o robes de seda a mà), esdevé important a meitat del segle XVIII, quan les arts menors adquireixen força predomini. Per tant, aquesta situació de prosperitat va originar la construcció d’un local propi situat entre Via Laietana, el carrer Sant Pere més Alt i la plaça Lluís Millet. Aquest edifici és un dels pocs testimonis que ens ha arribat de l’edificació gremial del segle XVIII. Les obres foren encarregades al mestre de cases Joan Garrido. S’iniciaren el 1760 i finalitzaren el 1764, encara que a la cartela de la porta digui “Casa del Gremi de Velers de la present ciutat 1763”. Va ser ampliat el 1928, per l’arquitecte Jeroni Martorell seguint els mateixos caràcters estilístics (l’ampliació comprèn tot el cos d’edifici que dóna a la plaça Lluís Millet). La planta principal encara avui pertany al gremi (Col•legi de l’Art Major de la Seda) mentre que els altres són utilitzats com habitatges particulars. Entre els elements decoratius de l’exterior destaquen els esgrafiats amb representacions clàssiques de cariàtides i atlants. Aquesta ornamentació mural, molt utilitzada al segle XVIII, consisteix en el traçat de dibuixos fent saltar l’últim recobriment i deixant al descobert l’anterior, d’un altre color. Al balcó de la cantonada, una capella protegeix a la patrona del gremi, la Verge dels Àngels, obra de l’escultor Joan Enrich.
Font: BarcelonaTurisme.  http://www.barcelonamovie.com

dilluns, 11 de juliol del 2011

Platja de Badalona, amb palmera

Aquarel·la de 27 x 37 cm paper Canson Montval de 300 gr.

dilluns, 4 de juliol del 2011

Barques a Badalona


Aquarel·la de 27 x 37 cm. en paper Canson Montval de 300 gr/m2.
Pintada aquest matí en la sortida setmanal amb el Grup llum i colors, a la platja de Badalona.