Traductor (Translator)

dijous, 22 d’octubre del 2009

Can Sentromà – Tiana (Barcelona)

15x10 300pp

Dibuix amb retolador 16 x 23 cm sobre cartolina blanca.

Can Sentromà és una finca noble que pertany al municipi de Tiana (Barcelona), propera al límit amb Badalona, que té en el seu historial, tres fites que corresponen a tres moments històrics cabdals en la història del nostre país. En primer lloc existeix un asentament romà, les restes del qual apareixen a la part inferior de la imatge, que daten de la meitat del segle primer abans de Crist. En el segle IX, en plena edat mitja, les tropes de Carlemany construeixen una ermita romànica dedicada a Sant Romà. Poc després es va construir la masia. I ja en el segle XIX s’edifica, aprofitant part de la casa medieval, l’actual casa vivenda. Al 1973 Sentromà va ser declarat Conjunt Històric i al 1985 la Generalitat ho va declarar d’Interès Nacional.

Can Senromà” es una finca noble que pertenece al municipio de Tiana (Barcelona), cercana al límite  con Badalona, que tiene en su historial, tres hitos que corresponden a tres momentos históricos claves en la historia de nuestro país. En primer lugar existe un asentamiento romano, los restos del cual aparecen en la parte inferior de la imagen, que datan del siglo primero antes de Cristo. En el siglo IX, en plena edad media, las tropas de Carlomagno construyeron una ermita románica dedicada a San Román. Poco después se construyó la masía. Y ya en el siglo XIX se edifica, aprovechando parte de la casa medieval, la actual casa vivienda. En 1973 “Sentromà” fue declarado Conjunto Histórico y en 1985 la Generalitat lo declaró de Interés Nacional.

7 comentaris:

Júlia ha dit...

Felicitats, un dibuix preciós, domines totes les tècniques.

Raimundo Lopez ha dit...

Vaya dibujo Rafael!!
No tengas prisa en subir otra cosa, porque vas a recibir muchos comentarios de esta joya!
Un abrazo.

Assur ha dit...

Aquest matí he pensat tant en vosaltres, Rafael!: Les dues vegades que heu quedat per anar a la Concepció us ha plogut, i avui, per postres, a bots i a barrals!

Com faig sempre els dijous, he vingut a veure què havies penjat, i m'he trobat amb la sorpresa d'aquest preciós dibuix de Can Sentromà, tan conegut, malgrat pertànyer al municipi de Tiana, per tots els badalonins, dibuix pel qual te’n felicito de tot cor. És una preciositat!

joshemari ha dit...

Genial, Rafael. Menudo dibujo! Joshemari

cardesin ha dit...

Precioso!!!! dibujo
Me encantan los rotuladores....
Un abrazo!!!

Felipe Domingos ha dit...

AMAZING WORK, Rafael.

Cinta F. Agell ha dit...

Rafel aquest dibuix es boníssim, quin detall i quina paciència. En pots estar orgullós. Cinta.